La Cahul a fost intruită o nouă echipa Y-PEER

Pe data de 07.05.2011, a avut loc intruirea unei noi echipe Y-PEER la Cahul. La training au participat 12 tinerii din diferite sate a raionului.

Scopul atelierului a fost prezentare reţelei Y-PEER, creerea unei noi echipe, cu voluntari activi,plini de initiativă şi gata să informeze semenii lor.

Constantin Pavlioglo,participant ,, Cu toate că sunt informat despre HIV/SIDA, despre ITS-uri, informaţia prezentată la training a fost una foarte utilă. Incă odată m-am convins că educaţia de la egal la egal este cea mai importantă in informarea tinerilor. Astfel tinerii sunt deschişi spre comunicare, se pot exprima liber, sunt mai informaţi corect. Cît despre Reţeaua Y-PEER… ,,Este schimbarea”, schimbare pe care o fac tinerii pentru tineri”

Ghinea Mariana,participant: ,,Experienţa pe care am acumulat-o la training este Unică. Am rămas impresionată de metodele pe care Y-PEER le utilizează pentru a informa tinerii.Este bine ca pe viitor să abordam şi alte probleme sociale, probleme cu care tinerii se confruntă. Multumesc Reţelei Y-PEER că m-a convins incă odata că ,,Singurul obstacol pe care il întimpina un tinăr nu este defapt decit propria atitudine faţă de probleme tinerilor.”

Pînă la urmatoarea intilnire cu echipa,tinerii au drept scop informarea prietenilor, semenilor despre HIV/SIDA, SR,ITS-uri. Dar şi planuirea unei activităţi pe care urmeaza să o desfaşurăm in Cahul.
La finele training-ului tinerii şi-au exprimat dorinţă de a fi intruiti in tehnici de teatru social.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s