In cadrul unei şcoli de vară 39 de fete şi-au creat propriul business plan

Orice tînăr din Republica Moldova are perspective atit timp cit este in căutare de ceva nou, de informaţie sau de activitate.

In acest context, in perioada 02-08 august,Winrock Moldova împreună cu suportul financiar LED a organizat a 4-a Şcoală de Vară, la care au participat 39 de fete din diferite Şcoli Profesionale şi Colegii a Republicii Moldova.
În cadrul şcolii de vară au fost organizate diferite traininguri şi seminare pe diferite teme ( de exemplu care sunt forţele tale, ce trebuie pentru a deschide propria afacere, cum să-ţi găseşti un loc de muncă, cum să te prezinţi la interviu, cum se scrie un CV, cum să devii lider în comunitatea ta etc.)
De asemenea fetele au participat la diverse activităţi de teambuilding şi dezvoltare a propriei personalităţi, au impletit Bratara prieteniei.
Alături de 13 consilieri, traineri de la egal la egal, fetele au reuşit sa-şi intocmeasca propiul bussinez plan.
In rezultat 39 de fete îndrazneţe şi cu ginduri de perspectiva au conştientizat ca ţara noastra este o ţară de perspectivă, iar cheia succesului este munca.

,,Cînd am mers spre aceasta şcoala, nu mă aşteptam că o să învaţ atitea lucruri noi şi interesante atît pentru mine cît şi pentru cei apropiaţi mie, mi-au plăcut toate lecţiile, dar în deosebi lecţia de bussnes planul ceia ce mi- schimbat viata gindindu-ma la un viitor mai bun pentru care voi munci foarte mult .” Irina Acatrinii, Causeni

,,Scoala de vara ma facut sa privesc intro alta directie a viietii adica pe cea profesionala. Am inteles ca pentru a deveni o femeie de afaceri trebuie sa ai foarte multe calitati ceee ce te poate ajuta sa deschizi milioane de usi si sa te faci cunoscuta in intreaga lume. Am aflat foarte multe lucruri noi care sper ca peste vreo citiva ani ma va ajuta sa-mi deschid o afacere .Aduc sincere multumiri consilierilor nostri care in fiecare zi incercau sa ne impresioneze cu entuziasmul lor. Scoala de vara pentru mine a fost o experienta frumoasa si plina de surprize.” Habravan Dorina , Cimislia

,,Sa particip in aceasta tabara in calitate de consilier a fost o mare experienta pentru mine! Am depus maximum efort pentru ca participantele scolii sa realizeze propriul bussinez plan dar mai ales sa-si schime total viziunea despre Republica Moldova!
Gratie organizatiei Winrock Moldova noi am reusit sa le facem treninguri cu teme sociale dar sisi o buna instruire in domeniul bussenesului.
Astfel am reusit sa schimbam atitudini si sa stergem stereotipuri. Sper si sunt convinsa ca fetele au incredere in propriile forte si lupta pentru un viitor frumos.” Tatiana Chebac, Cahul

La finalul scolii de vara toate  participantele au primit certificate de participare dar si oportunitatea de a participa la cursurile de lunga durata in domeniul Antreprenoriatului prin intermediul cursului IATA(Întreprinderile şi Afacerile Tinerilor Antreprenori)

De scoli de vara, de orice alte activitati va beneficia orice tinar, insa cel mai important este dorinta tinarului sa simta setea de cunoastere si succes. Orice scop are realizare doar daca este urmat de o dorinta puternica.

Reclame

3 gânduri despre „In cadrul unei şcoli de vară 39 de fete şi-au creat propriul business plan

  1. Buna Nina…super articol despre Scoala de Vara…doar un mic comentariu…pentru LED e prima scoala de vara…anul trecut a fost sponsorizat de OSCE… tii mintre tricoul tau?? 😀 si anii precedenti a fost OSCE si primul ani CRS (Catholic Relief Service) ….. cred ca e important sa dai credit lui LED pentru ce face…dar nu chiar prea mult 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s