Jurnal de vacanta…

„Ploua…Fiecare picatura se simte puternic nu doar in apele Dunarii dar si in sufletele noastre. Vuietul nopţii s-a potolit lăsând loc liniştii şi strigătelor aievea ale pescăruşilor, ce-şi caută disperate perechea. Toata natura Deltei zace intr-o tacere asurzitoare si doar Farul, ca un luceafar straluceste peste strazile Sulinei.”
Clipe de neuitat, amintiri frumoase, locuri superbe…Cine isi poate inchipui vreodata cum arata delta Dunarii, decit vazind cu ochii tai..Sulina. Vara aceasta, spre bucuria mea, am vizitat orasul Sulina,oras situat la 4 m.inaltime deasupra Dunarii, inconjurat de Marea Neagra si de Dunare, Sulina este cel mai tinar pamint european.
PE parcursul a 7 zile, am reusit sa descoper lucruri care inca nu le stiam, de unele nici nu auzisem.
Farul din Sulina,farul constituind un element de baza pentru siguranta navigatiei si orientarea marinarilor marii si oceane.In prezent, Farul apartine Comisiei Europene a Dunarii de jos 1870.
Catedrala Sf.Nicolae si Alexandru Sulina Catedrala a fost construita între 1910/1912 (ridicata la rosu) – 1933/1934 (finisata). Carol I a pus piatra fundamentala a cladirii.
Cimitirul maritim din Sulina
Cimitirul maritim se prezinta ca un ansamblu de trei cimitire: Cimitirul crestin (impartit in Cimitirul C. E. D., Cimitirul ortodox, Cimitirul ortodox de rit vechi – lipovenesc si Cimitirul bisericilor europene occidentale), Cimitirul musulman si Cimitirul evreiesc.

Printre morminte de ofiteri si comandanti din Marina Regala Romana poate fi gasit mormantul Printesei Ecaterina Moruzi, nepoata Voievodului moldovean Ioan Sturza, nascuta la Istanbul dar sfarsitul a gasit-o la Sulina si mormantul lui William Simpson, omul de incredere al inginerului sef al Comisiei Europene a Dunarii.

Diversitatea etniilor din Sulina, m-a impresionat prin pastrarea traditiilor,rusi-lopoveni, greci, italieni etc.

Impresionante locuri in Sulina…Delta Dunarii…Farul…

,,Privesc în fiecare dimineaţă cel mai mirific soare de pe pământ, soarele tuturor, ce răsare din mare şi apune în Dunăre. Îmi pare că odată apus, Dunărea îl duce încet prin Deltă şi îl revarsă în mare pentru ca a doua zi, de cu zori, să-şi scoată năsucul ud din spuma valurilor şi să reînceapă acelaşi traseu. E cel mai luminos soare, cel mai scăldat de frumuseţe şi parfum. Mângâierea lui divină şi suavă mă îndeamnă la adânci visări spre nopţile senine când, momentul ieşirii soarelui din mare este aşteptat la fel de mult ca trupul unei frumoase sirene. Contemplu via lui chemare în largurile eternităţii ca o chemare spre reînviere şi reîmprospătare ori de câte ori mi-o va cere simţirea. Iar Sulina rămâne a fi locul de început şi de sfârşit al luminii din noi şi de deasupra capetelor noastre. În Sulina naşte şi apune cel mai minunat soare!
E senin afara… “.

Reclame

2 gânduri despre „Jurnal de vacanta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s