Atentie! Pericol de electrocutare!

Datorita energiei electrice, luminii,putem trai viata mai frumos si mai interesant!
Insa de multe ori, aceasta facilitate ne poate provoca lucruri neplacute- electrocutarea, incendiile sau in cel mai rau caz poate provoca moartea.
De aceea orice lucru care necesita curent electric mai necesita si o atentie aparte pentru fiecare.
• Aparatele electrocasnice
Daca unui aparat electrocasnic I se arde constant o siguranţa, întrerupe un circuit electric sau curentează, scoate-ţi-l din priza si reparaţi-l sau înlocuiţi-l.
• Siguranţe automate/fuzibile
Siguranţele circuitelor electrice trebuie sa fie corect calibrate si sa corespunda marimiii curentului care străbate circuitul. Daca nu ştiţi tipul potrivit, rugaţi un electrician autorizat sa identifice si sa marcheze tipul corespunzător. Înlocuiţi întotdeauna siguranţele cu alte siguranţe corespunzătoare
• Cabluri
Păstraţi cablurile intr-o condiţie buna – fora rupturi sau crăpături. Asiguraţi-va ca sunt in afara zonelor de trafic. Cablurile nu trebuie fixate in pereţi, pe scânduri sau pe alte obiecte cu capse sau cuie. Nu aşezaţi covoare, mochete si mai ales mobile peste cabluri.
• Divertisment / Echipament IT
Asiguraţi-va ca echipamentul este in stare buna si funcţionează corespunzător. Uitaţi-va după crăpături sau deteriorări la conductoare, prize si conectori. Folosiţi echipamente de impamantare.
• Prelungitoare
Verificaţi ca prelungitoarele sa nu fie supraîncărcate. In plus, prelungitoarele ar trebui sa fie folosite doar ca soluţie temporara. Ele nu sunt concepute ca soluţie permanenta. Asiguraţi-va ca prelungitoarele au obturatoare ca masuri de siguranţa pentru prevenirea accidentărilor copiilor mici.
• Becuri cu incandescenta
Verificaţi Puterea tuturor becurilor cu incandescenta din corpurile de iluminat pentru a fi siguri ca sunt de puterea si dimensiunea potrivita. Înlocuiţi becurile care au puterea mai mare decât cea recomandata. Daca nu ştiţi puterea corecta, verificaţi specificaţiile producătorului corpului de iluminat. Verificaţi ca becurile sa fie înşurubate sigur, pentru un contact cat mai bun. Becurile care nu sunt înşurubate foarte bine se pot supraîncălzi.
• Trăsnet
In timpul unei furtuni, nu folosiţi electrocasnicele(ex: uscător de par, prăjitor de paine, etc.). Încercaţi sa aveţi baterii la indemana in caz de întreruperea curentului. Folosiţi impamnatarea pentru protecţia aparatelor electrice.
• Prize
Verificaţi după prize care au componente lipsa. Acestea se pot supraîncălzi si conduce la incendii. Înlocuiţi orice piesa care este deteriorata sau lipseşte. Asiguraţi-va ca exista obturatoare pentru protecţia copiilor mici.
• Stechere sau fise
Asiguraţi-va ca stecherele dumneavostra corespund prizelor. priza necorespunzătoare. Încercaţi evitarea supra-aglomerarii prizelor cu prea multe aparate electrocasnice.
• Reşouri, radiatoare, calorifere Aceste aparate au rolul de a furniza căldura suplimentara. Păstraţi o distanta de cel puţin 1 metru pana la orice materiale combustibile(de ex: paturi, haine, draperii, mobile, covoare). Nu le folosiţi in încăperi unde se joaca copii nesupravegheaţi, sin u uitaţi sa opriţi si scoateţi din priza când nu le folosiţi. Nu folosiţi asemenea aparate cu prelungitoare. Cuplaţi-le direct in priza unui circuit electric mai puţin solicitat.
• Apa si electricitatea = Nu amestecaţi
Nu lăsaţi aparate care pot cădea in apa in priza. Daca un aparat cade in apa, NU INCERCATI SA IL SCOATETI! – chiar daca este oprit. In primul rând opriţi curentul din tabloul de siguranţe si apoi scoateţi din priza aparatul. Daca aveţi un aparat care s-a udat, nu îl folosiţi pana nu este verificat de o persoana calificata.
• Cablarea
Daca nu sunteţi calificat si cu experienţa in domeniul electric, angajaţi un electrician autorizat pentru reparaţii, întreţinere si instalări.( desi am incercat de mai multe or sa cablez fire, prelungitoare spre norocul meu intodeauna mi-a reusit, insa cunoscind riscurile nu mai incerc niciodata.

Neatentia ne poate costa Viata!

Reclame

4 gânduri despre „Atentie! Pericol de electrocutare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s