A fi sanatos e la moda !

Scopul acestui articol nu este sa te convinga sa devii naturist si sa renunti  sau sa constientizezi mincarea pe care o consumi.Acest articol te poate ajuta sa intelegi importanta alimentatiei naturale pentru viata ta. Daca vei consuma mai multe cruditati vei constata imbunatatiri spectaculoase ale sanatatii si vitalitatii.

Alimentatia naturista tine de autoeducatie si de mentalitate, este inainte de toate un mod de viata, simplu, normal si sanatos.
Consecintele stilului de viata modern, a ignorantei si a indiferentei noastre sunt ingrijoratoare: scaderea imunitatii, obezitatea, imbatrinirea prematura. Un organism slabit nu poate sa se apere de boala. Pentru vindecare, are nevoie de un aport energetic suplimentar care poate fi gasit in alimentele crude, neprelucrate termic sau chimic, energie care se pierde inutil prin procesul de gatire care a devenit o obisnuinta pentru majoritatea oamenilor.Pare incredibil dar este adevarat: cu cit alimentatia este mai sofisticata, mai industrializata, mai trecuta prin para focului cu atit este mai nociva si mai toxica.Cand vorbim despre alimenatie naturala, vorbim despre respectul fata de viata, respectul fata de noi insine si mai ales respectul fara de ceea ce suntem.

Trebuie sa decidem daca traim pentru a minca sau mincam pentru a trai.De aceea ne pomenim intr-o zi cu diferite boli tratabile sau mai putin.

De cite ori va-ti gindit ca bolile de care sufera omul, sunt determinate in mare masura de alimentatie, si pot fi vindecate pe calea unei alimentatii corecte. De ce sa nu anticipam si sa evitam impactul cu boala cat timp ne bucuram de sanatate?

In alimentatia cruda se afla secretul sanatatii pe care il cautam adesea fara succes.  Cei care doresc sa slabeasca, ar trebui sa utilizeze o alimentatie formata integral din cruditati .  Se elimina astfel obisnuita senzatie de foame si se evita sareaIn timp ce hrana moarta preparata termic, fiarta sau prajita impurifica sangele, slabind organismul, prin cruditati, deci prin hrana vie, toate toxinele sunt dizolvate si eliminate.

Alimentatia naturista presupune SA CONSUMI alimente crude, proaspete: legume, verdeturi, fructe, cereale, alge, ceaiuri din plante medicinale, mirodenii si condimente din plante, lactate nefierte, nepasteurizate si neafumate, oua, miere si alte produse apicole.

Alimentatia naturista presupune SA NU CONSUMI : zahar, sare, piine alba, coloranti, conservanti, carne si nici un fel de alimente prelucrate termic.  Mai explicit, in bucataria naturista nu exista aragaz în schimb este indicat un robot de bucatarie.

Se recomanda reducerea sau renuntarea la grasimile de origine animala, reducerea sau eliminarea produselor sarate, afumate, conservate, reducerea treptata si apoi renuntarea la fumat si la consumul de alcool. Nu manca niciodata repede sau cind esti suparat.  Masa de seara trebuie sa fie cea mai usoara. Trebuie sa consumi 2 litri de lichide pe zi din care 2 pahare dimineata pe stomacul gol . Consuma legume si fructe crude cel putin de doua ori pe zi , in tot cursul anului .Este bine ca omul sa consume alimente din tara unde s-a nascut.  Este bine sa cresti cantitatea de alimente naturale bogate in vitamine si minerale.
Scopul hranei noastre este acela de a oferi organismului elementele nutritive necesare.  Unii oameni se bucura ca au ce minca din belsug, maninca mai mult decat este necesar, dar in timp acest mod de viata duce la obezitate, boli, imbatrinire prematura.

De aceea este foarte important ceea ce mincam si cit mincam.

Sanatatea noastra depinde de noi!

Maninca sanatos si gustos!

Materialul este realizat în cadrul campaniei „Sunt tânăr! Alimentându-mă corect, ştiu să trăiesc sănătos” implimentată de CTJM, cu suportul financiar al Uniunii Europene în proiectul „Suport pentru reforma sănătăţii. Fortificarea sănătăţii primare în R. Moldova”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s