Numaram Succesele…

A fi primar intr-o localitate presupune multa responsabilitate, toleranta, intelegere si mult curaj. Nu fiecare indrazneste sa imbratiseze aceasta functie, insa cu siguranta cei care o fac sunt oameni cu suflet mare si cu o putere enorma.
D.na. Valentina Carastan, primarul satului Slobozia Mare, este in fruntea localitatii aproape de 3 ani.. Acesti ani, oferindu-I multe succese dar si unele nemultumiri.
Discutind cu dna. Primar am descoperit multe lucruri, care vi le relatez si voua!

D.na Primar, in primul rind va multumesc ca ati acceptat mica mea provocare si va rog sa-mi spune-ti si mie, cum este functia de primar?
A fi primarul nu este usor, este foarte greu, mai ales atunci cind lucrezi cu oamenii. Trebuie sa ai puterea de a intelege durerea oamenilor, asteptarile lor, nu intodeauna reusim asta insa incercam sa fim alaturi de fiecare, cel putin cu un sfat bun.
Insa pe cit este de dificila pe atit este de interesanta, aceasta functie, am invatat sa vad in orice lucru negativ ceva frumos, ca sa reusesc sa merg inainte indiferent de obstacole.
Daca esti un primar activ, intodeauna este in comunicare cu oamenii, intodauna invati lucruri noi chiar si de la un simplu cetatean. Importan este sa-ti placa ceea ce faci, si atunci totul iti da o mare satisfactie sufletesca, ceea ce e important in fiecare functie, profesie sau activitate.

Va puteti mindri déjà cu 3 ani de mandate, ca primar al satului, cu ce succese va puteti lauda?
-Succesele sunt acelea care le-am reusit sa le fac din platforma mea electorala, daca ma reusit sa fac o mare parte din ceea ce le-am promis oamenilor in 2007, eu consider ca sunt niste succese remarcabile. In primul rind, atentia a fost acordata copilor, scoliilor si gradinitilor.
Gazificarea gradinitilor, care indurau frigul ani la rind, era o problema, déjà rezolvata.
Un alt proiect foarte important a fost integrarea in societate a persoanelor cu dezabilitati, noi am fost foarte receptivi la acest proiect, cu contributia de a acorda spatiu, de a plati energia electrica si caldura. Insa contributia cea mai mare au facut-o parintii, o contributie sufleteasca, fiind alaturi de copii lor, in toate activitatile organizate de centru.
Un alt success, a fost iluminarea stradala, fiind o mare necessitate pentru fiecare cetatean. Pe viiitor ne propunem sa luminam si str.Stefan cel Mare.
Am luminat scoala muzicala, oferindu-I si caldura pe timp de iarna, astfel copii vor putea studia in caldura.
Contruirea platformei pentru gunoiul de grajd, incercam prin asta sa pastram natura dar si sa folosim gunoiul de grajd ca ingrasamint natural.
Publicare ziarului ,,Infor Slobozia Mare”, acesta oferind transparenta dar si posibilitatea cetatenilor sa participle la dezvoltarea satului.
Sunt multe succese cu care ne putem mindri, insa cel mai mult ne mindrim cu locuitorii satului, care sunt mereu receptivi spre colaborare si care sunt cei mai buni gospodari.
Cu siguranta succese sunt multe, uneori poate ati avut si insuccese, va rog sa ne spune-ti si noua, ce nu ati reusit inca sa realizati?
Nu am reusit sa-I conving pe oameni sa inteleaga ca este important mediul in care traim, de asta depinde sanatatea noastra. Asta nu am reusit sa fac, sa fac un sat mai curat decit este acum, dar sigur nu voi reusi, daca oamenii n-o sa se implice si n-o sa inteleaga ca e important mediul in care traieste , singura n-o sa reusesc niciodata. Totul depinde de fiecare!
Sunt mai multe lucruri pe care inca nu le-am stabilit, insa eu sper ca totusi cindva se va vedea un rezultat foarte bun, a activitatii de zi cu zi.
Ce planuri de viitor aveti?
Scopul primordial este aprovizionarea totala a localitatii cu apa potabila.
Amenajarea spatiilor verzi. Astfel localitatea noastra sa fie un mediu cit mai curat si cit mai comod pentru fiecare strain sau chiar locuitor.
• Va multumesc mult pentru interviu, iar la final va rog traditionalul mesaj pentru locuitorii s.Slobozia Mare.
Satenilor mei, sa fie sanatosi, sa aiba incredere si sa fie receptivi. Le multumesc celor care intodeauna ne sustin si inteleg necesitatea schimbarii. Impruna sa facem schimbari, pentru ca de unul singur nu poti, face nimic, indiferent cita dorinta si placere ai avea, niciodata nu poti actiona de unul singur, este nevoie de prijinul celor din jurul meu, de locuitorii satului, in care am incredere ca mereu vom colabora si vom face schimbarea de care are nevoie Slobozia Mare.
Crede-ti in valorile democratiei si-n ziua de miine.

Va doresc cit mai multe realizari, succese mari, colaborari frumoasa si o prietenie cit mai durabila cu consatenii dvs.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s