,,Istoria” roabei continua…

el
Ghenadie Popescu se află la Paris, participă în proiectul frasq. Despre asta spuneam aici. Iniţial, trebuia să organizeze o expoziţie, din obiectele strânse în timpul plimbărilor sale prin Paris. Între timp, planurile s-au cam schimbat. Până revine să ne spună mai multe detalii, am încercat să aflu de la el câte un pic despre toate. Mai jos un scurt interviu:tot el

irina chirica: Ghenadie, cum e Parisul?

ghenadie popescu: Cum e Parisul? Cred că e aşa cum îl vrei.

i.c.: Cum comunici, stiu că ai facut cândva cursuri de engleză?

g.p.: Cu echipa de la le Generateur comunic într-o engleză a mea din 19 words-uri. Am noroc că-s doar femei şi fete şi poate pân’ la urmă o să scap fără bătaie.

i.c.: Şi franceză?

g.p.: În franceză doar 3 mot-uri. Da’ ştiu!?

i.c.: :). Spune-mi câteva cuvinte despre ceilalţi artişti pe care i-ai cunoscut? Sunt implicaţi în viaţa socială a comunităţii din care vin?

g.p.: Artiştii de aici sînt diferiţi şi toţi cu siguranţă sânt interesanţi. Eu aproape că nu comunic, mai exact doar ascult şi privesc. Sint aproximocaine – înţeleg, vreau să spun, dar nu pot. E o experienţă şi asta.

RB1

i.c.: Când ai prezentarea expoziţiei şi în ce va consta aceasta de fapt? Pentru că din câte am înţeles, proiectul iniţial s-a amânat.

g.p.: Prezentarea va fi duminica, 17 septembrie, şi va consta dintr-o acţiune care se va desfăşura în veceul sălii Le Generateur. Acţiunea porneşte de la ideea sau atitudinea de autopedepsire. Pedeapsa va fi şederea într-o cadă pentru baie, plină cu pungi transparente în loc de apă.

Pedeapsa e pentru utilizarea de informaţie falsă la elaborarea unui concept artistic. Cineva mi-a zis că locuitorii Parisului nu plătesc pentru apa potabilă, iar cei din suburbii – plătesc. Alături se va afla un televizor, care va derula video-piesa montată din materialul făcut în runda cu roaba în jurul Parisului. Durata acţiunii nu va fi mai mult de 15 min.

RB2

i.c.: Dor de Moldova? De usturoi? Mămăligă?

g.p.: De măliga şi usturoi mi-i dor tot timpul, chiar stand în “nijlocu” Moldovei. Nu ştiu dacă mi-i dor de Moldova. Nu m-am gândit insistent-analitic la asta,poate fi ca şi cu usturoiu cu mm, să mi se facă dor brusc de ea,de Moldova, doar aflându-mă în măruntaiele, adică pe teritoriul care poartă numele respectiv.

i.c.: Merci frumos. Apropo, cand revii?roaba

g.p.: Pe 22 am bilet avion până la Bucureşti.

sursa:Blogul lui Popescu

Reclame

5 gânduri despre „,,Istoria” roabei continua…

  1. He he; bun răspuns a dat Ghenadie:
    „ghenadie popescu: Cum e Parisul? Cred că e aşa cum îl vrei ”
    Tare tipul iar-n fotografie seamănă izbitor cu Al Bundy. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s