ciocolata alba sau neagra??

Nustiu cum voi dar eu prefer de minune ciocolata neagra.PArca si acum imi aduc aminte cum schimbam niste referate sau teme la lectii pentru un baton de ciocolata…Acum tot imi place ,dar cind ma gindesc la cite calorii are pentru tine ,parca nuci nu as minca-o dar….tentatia e mare…si cum multi spuneau ca ciocolata  neagra are proprietati benefice memoriei si nu numai m-am informat mai mult si uite ce am aflat…

Ciocolata neagra este cea mai sanatoasa

Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasescsi in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultimaora din domeniul medical. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui saudaca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolataneagra.

1. Ciocolata neagra scade presiunea sangelui
Ciocolata neagra – nu cea alba si nici cea cu lapte – scade presiunearidicata a sangelui. Acest lucru a fost descoperit de medicul Dirk Taubertsi colegii sai de la Universitatea din Cologne, Germania. Studiul a aparutpe 27 august 2003 in „The Journal of the American Medical Association”.Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati ciocolata in exces. Specialistiispun ca persoanele care au atins o anumita varsta si care au problemecu presiunea ridicata a sangelui pot recurge la acest suplimentneobisnuit. Insa va trebui sa echilibrati excesul de calorii continutde ciocolata mancand alte alimente slab calorice.

Antioxidantii din ciocolata neagra
Ciocolata neagra – dar nu cea cu lapte sau ciocolata neagra consumata culapte – este un potential antioxidant, declara medicul Mauro Serafinide la „Italy’s National Institute for Food and Nutrition Research” dinRoma. Antioxidantii infuleca radicalii liberi si moleculele distructivecare sunt implicate in aparitia bolilor de sange si a altor afectiuni.”Descoperirile noastre indica faptul ca laptele poate anula absorbtia deantioxidanti din ciocolata si, prin urmare, anuleaza benficiile asuprasanatatii care pot deriva din consumul moderat de ciocolata neagra”.Cumpara numai ciocolata neagra si evita sa o mananci cu lapte iar dacasanatatea va fi scuza ta pentru consumul de ciocolata, nu uita de cuvantul”moderat”.

2. Ciocolata pentru presiunea sangelui: cea neagra este cea mai buna
Ce este cu ciocolata neagra? Este vorba de planta phenol, mai exact,arborele de cacao. Componentele acesteia sunt recunoscute pentru scadereapresiunii sangelui. Ciocolata produsa in Europa este mult mai bogatain phenoli de cacao decat cea produsa in Statele Unite. Daca vrei sa opregatesti in casa, nu uita: cu cat ciocolata este mai neagra, cu atateste mai sanatoasa.

Nu uita sa contrabalansezi consumul de calorii. Doar 100 de grame deciocolata neagra poate contine 531 de calorii. Daca mananci aceeasicantitate de mere, vei avea doar 52 de calorii, dar nu vei mai beneficiade scaderea presiunii sangelui.Cit despre ciocolata alba,imi place si ea,dar cam rara se gaseste pe la noi,rare au fost si informatiile de pe net despre ciocolata alba,voi probabil ati mincat..ramine  sa faceti alegerea si sa comentati:):) pina atunci pa pa..

Reclame

3 gânduri despre „ciocolata alba sau neagra??

  1. mie imi place MILKA dar dupa ce am citit mai sus cred ca o sa trec si yo la ciocolata fara lapte………:)

  2. Ciocolata cu lapte este preferata mea.Pe cea alba o detest in plus nici nu o recunosc ca facand parte din categoria ciocolatei atata timp cat cuvantul ciocolata vine de la cacao.E la fel ca si cum ai spune Adidas Nike! Ori e Adidas ori e Nike?
    Mi-a placut mult cum te-ai descris la rubrica”Despre Mine”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s