copii ai nimanui

micutzulPe linga  toate problemele pe care le are Republica Moldova,sa mai abatut una care se dezfasoara in umbra de ceva ani,si pe nimeni nu intereseaza.Abandonul copiilor ia forme din ce in ce mai serioase,pe un site am gasit niste date statistice care arata ca in ultimii ani au fost abandonati 35.000 de copii,atentie,de catre ambii parinti.

Cel puţin un copil de vârstă preşcolară este abandonat în fiecare zi în Republica Moldova desi, potrivit unui raport UNICEF, 9 din 10 copii abandonaţi au ambii părinţi în viaţă.  Majoritatea copiilor plasaţi în instituţii nu-şi găsesc niciodată o familie. Situaţia e mai accentuată în zonele rurale, unde 30-50% din copii trăiesc la bunici sau la rude apropiate. Sînt şi cazuri în care copilul cel mare de vîrsta adolescenţei este şi tată şi mamă, avînd grijă de fraţii lui mai mici.

Conform unui studiu UNICEF, în ultimii ani, 35.000 de copii au fost lasati fara ingrijirea ambilor parinti dar nu există încă date statistice certe că nu ar fi şi mai mulţi.

Daca sunt si copii fericiţi în Moldova, o alta categorie, cei abandonati, nu au cum sa descurce în viata, desi autorităţile promit multe dar nu fac mai nimic. De obicei, ajung pe mâna orfelinatelor unde este loc de şi mai rău. Din când in când la festivităţi, orfanii se îmbrăcă frumos dar… asta nu este un motiv să-i facă fericiţi.

Ce facem cu copii astea????oare ce viitor are Republica Moldova cu mii de copii abandonati???cine e de vina???Nimeni nu va sti niciodata…poate doar sufletele lor…

Reclame

Un gând despre „copii ai nimanui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s